Vive le Tour!

Het heeft heel erg lang geduurd, maar eindelijk was er was suspense in wat men soms wat voortvarend de grootste wedstrijd ter wereld noemt.  Gisteren zette Contador op een heel mooie manier de puntjes op de i in de rit naar het Zwitserse Verbier, en vandaag….

jesusmariajozef, vandaag!  Weliswaar bleef het klassement grotendeels zoals het was: enkele kleinere (Nocentini, Martin) en grotere (Evans) namen werden weggewaaid op de twee beklimmingen van de dag, maar wat er tussen start en aankomst gebeurde, was een Tour uit de  grote dagen waardig.  Vooral de remonte van Armstrong tijdens de klim naar de top van de P’tit Saint Bernard was écht de moeite waard: in één snok dichtte hij een gat van ongeveer 30 seconden op een groep met topnamen die hij even voordien had moeten laten gaan. Bravo, ouwe (hij is dan ook al 37, wat in het wielrennen post-pensioengerechtigd is)!  En voor het eerst in héél lang werd ik nog eens meegesleept door een p’tit Belge. Het is een schande dat Van den Broeck de prijs van de strijdlust niet heeft gekregen. Oké, Pellizotti maakte dan wel een goede beurt door een heel eind op kop te rijden met metgezel Karpets, maar wat onze landgenoot uit zijn benen wist te schudden op de laatste klim was, denk ik, toch nog net iéts straffer. En die Italiaan heeft de bolletjestrui toch al!

Soit, morgen ga ik terug aan het werk. Ik heb heel wat in te halen, en ook de voorbereidingen voor de Antwerpse Cultuurmarkt en de jaarlijkse Werelddovendag in Geel moeten stilaan in een hogere versnelling beginnen te draaien.  En dan ook nog een visitatie (zeg maar: controle) eind september en we weten wat te doen!

Bij deze nodig ik elke lezer van deze blog uit om mij nen goeiendag te komen zeggen op de cultuurmarkt.  Lokatie: Steenplein, Antwerpen, langs de kaaien.  Meer info over deze jaarlijkse happening waar ik nu voor de eerste keer naartoe trek, vind je door op onderstaand logo te klikken!

Cultuurmarkt_web

Over Werelddovendag later (veel) meer nieuws!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder competitieve lichaamsbeweging, M'n job(s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s