Tour, rit twee

Vannacht een al bij al rustige nacht gehad, met dank aan moeder de vrouw die de zorg voor onze jengelende dochter vannacht voor een groot deel opnam (zoals zo vaak, wegens borstvoeding… la laitière wordt ze tegenwoordig genoemd).  Deze ochtend een wandeling van vader en dochter, waarbij Isobel de koets liever kwijt dan rijk was en ik haar de helft van de wandeling in mijn armen mocht dragen, onderwijl diezelfde (lege) koets voortduwend.  ’t Is soms wreed, vader-zijn.  Elke kon ondertussen wat bekomen van haar nacht, ware het niet dat haar schoonmoeder haar op de verkeerde momenten durft te bellen…

Gisteren dus Cancellara in le maillot jaune.  Zelden iemand zo rap zien rijden, Mensjov (die anderhalve minuut voor hem gestart was) werd gedegradeerd tot figurantje want ingehaald, en dat op een parcours van ocharm 15 km lang. Vandaag is het nog één groot vraagteken wie wint, maar het zal alleszins niet één van de dappere vluchters worden. Het lijkt er alleszins op dat het een typische spurtersrit zal worden: groepje weg, groepje ingehaald, massaspurt.  

Alleen, het is wel een beetje làf, zo koersen, zeker met dit profiel:

profiel rit twee

Geef toe: een vlakke rit kan men dit toch niet noemen? Dit is bijna Luik-Bastenaken-Luik.  Op die manier wordt het Cavendish wel héél gemakkelijk gemaakt. Of hebben sommige ploegen nog iets in petto tijdens dat laatste knikje? En avant!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder competitieve lichaamsbeweging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s