Hoom swieet hoom

Het is ondertussen een dikke drie weken geleden dat lief en ik besloten tot de aankoop van een eigen huis (wie hier nog niet van wist, mag ons bij deze feliesieteren) in de buurt van Dampoort Statie. Aan de buitenkant ziet het er tot nu toe gewoonweg niet uit, maar binnenin valt er op korte termijn iets uitermate sjieks van te maken. De vorige eigenaars hebben zich uitstekend van hun taak gekweten: er staat al een nieuw dak op (mét nieuwe veluxkes), de boiler is très nieuw (eindelijk een huis dat niet vol staat met aardgaskachels, wat een wonder moge heten in Gent en omgeving: 9 op de 10 van alle bezochte huizen werd verwarmd door aardgasconvectoren. En damoetenwijniehebben), en slaap- en badkamer zijn okidoki piccobello nieuw en mooi in orde. En we hebben een tuintje. Op de zuidkant! Met een bankirai-terras! En we hebben een kelder! Over de volledige oppervlakte van het huis! Een droge! Opbergruimte, joehoe!
Alleen die benedenverdieping vraagt zonder meer een boél werk. Onze voorlopige plannen in een notedop:

achterbouw (waar nu een érg krakkemikkige keuken staat): afbreken die boel en een soortement veranda plaatsen met een splinternieuwe IKEA-keuken in. We denken aan deze, of misschien deze. Of nee, toch maar die. Enfin, u hoort het al, we weten het nog niet goed.

nieuwe vloer op de hele benedenverdieping (maar eerst eens checken of daaronder niks ligt dat enige renovatie kan gebruiken…).

-de trap staat op dit moment verstopt achter een lelijk stuk nep-gyproc uit de tijd dat er nog geen gyproc bestond, en die willen we openbreken om het ruimtegevoel te vergroten. Het gyproc, niet de trap.

– wie weet ook nieuwe muren. Het is te zeggen, nieuw plamuur. Lief vindt de huidige muren charmant. Ik vind ze vooral vreemd: er zit een soort vlekken op dat eruitziet als vochtplekken, maar ze zijn het niet. Iemand heeft zijn best gedaan om de muur zo af te werken dat het lijkt of het vochtplekken zijn. Die vond dat blijkbaar mooi. Uh?

– een paar nieuwe ramen, al kan dat wel wat wachten (tot wij opnieuw wat geld bijeengespaard hebben, bijvoorbeeld).

Soit, dinsdag gaan we eens met een architect kijken hoeveel al dat werk grof geschat zal kosten en wat er het eerst moet gebeuren. Spannend!

U ziet het, mensen. Lief en ik hebben grote (en dure) plannen. Afbrekers, opbouwers en ander sympathiek gezelschap zijn dan ook ten allen tijde welkom vanaf 1 augustus. Of toch tussen zonsopgang en slapengaan.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder allerlei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s