Oh what a sunny day

Het is ondertussen alweer een paar dagen geleden, toen in het West-Vlaamse gehucht Hooglede het voorbije weekend het wereldkampioenschap veldrijden doorging. Zaterdag mochten de junioren en beloften het gras op het parcours reeds vermorzelen onder de diepe groeven van hun wielen, een spoor van modder achter zich latend. Toen ik gisteren het WK van de beloften bekeek, leek het wel oké: we zouden een moddercross krijgen, en dat is altijd goed voor wat suspens.

Alleen… wie het veldrijden een kléin beetje volgt, weet dat op moddercrossen steeds de sterkste wint, en het voorbije seizoen was dat Sven Nys. De eerdere veldritten van o.a. Hamme-Zogge hadden al geleerd dat er dan niks tegen dit heerschap te beginnen viel. En dértig euro (zoveel kost de toegang tot een WK veldrijden tegenwoordig, ja!) betalen voor een renner die er al in de eerste ronde vandoor gaat en de rest enkel laat meestrijden voor de kruimels, zou de sfeer toch wel een béétje bedorven hebben.

Dan nu een vraag, beste lezer: kent ú Jonathan Page? Neen? Ik dus wél, en hij reed tot op heden zo goed als geen platte prijs in een veldrit die naam waardig. Een degelijk renner, zonder uitschieters, nooit in de eerste gelederen te vinden, en zéker niet op kop, met resultaten rond de 10de plaats.

Dié Jonathan Page is tweede geëindigd. En liet aldus Sven Nys, Bart Wellens, Gerben De Knegt, Richard Groenendaal, Enrico Franzoi (mooi derde) en si en la achter zich. Maar (gelukkig voor ons Belgen die zich een moer aantrekken van sport) niét Erwin Vervecken: de oudste Belg van het pak kon Page nog net achter zich laten. Wat daar allemaal voor nodig was (naast, vanzelfsprekend, een goede Page)? Valpartijen: drie van Nys, twee van Wellens, de Hollanders vielen eveneens als vliegen (de rest buiten beeld dus waarschijnlijk nog veel meer…). Dat Wellens viel was dan nog de schuld van een TV-motor ook, die een plastieken bak raakte die op het parcours terechtkwam. Met een gebroken pols tot gevolg. Vierde worden in een moddercross met een gebroken pols. Niet slecht.

Soit, mijn weekend was uitermate fijn. En het vorige weekend ook al, met een fantastische show van Kommil Foo, begeleid door 4 schaduwtolken die zich uitstekend van hun taak kweten. Uw weekend ook de moeite geweest?

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder competitieve lichaamsbeweging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s