Comme il faut

De kogel is door de kerk, de kathedraal en de Sint-Pietersbasiliek tegelijk! Op de website van Fevlado staat sinds voorbije zondag het zeer fijne nieuwtje dat het Vlaamse volbloedperformersduo Kommil Foo op 21 januari 2006 zal optreden in cultureel centrum Nova in Wetteren, alwaar ze hun voorstelling Spaak op ons loslaten. Op zich niets bijzonders, alleen zullen er op het podium niet twee performers staan, maar vier. Het is te zeggen, Raf en Mich Walschaerts enerzijds, en twee tolken anderzijds. Voor wie het niet gewend is om naar toneel te gaan waar een tolk (of, zoals meestal, een stuk of vier, vijf) Vlaamse Gebarentaal de gesproken tekst zowat simultaan omzet naar VGT: meestal staan die tolken op een vrij bescheiden plaats. Redelijk goed zichtbaar, maar vrij ver van het gebeuren af. Gevolg: op het einde van de sessie ben je tureluurs van het continue heen-en-weer kijken tussen tolk en getolkte scène, en met wat geluk heb je een paar keer je nek verrekt.

Soit, in Wetteren belooft men het anders aan te pakken: de tolken zouden (zoúden, maar we mogen altijd rekenen dat beloftes worden waargemaakt, niewaar?) Raf en Mich als een schaduw moeten volgen. Ik weet alleen niet meteen hoe de tolken heelhuids uit deze scène zouden kunnen komen die in hun voorstelling Spaak voorkomt.

Image Hosted by ImageShack.us

Soit, ik wil dus maar zeggen: ik hoop dat die tolken een goede verzekering hebben. Het belooft alvast een zeer fijne avond te worden: een snuifje theater, een zuchtje sentiment, heel wat humor, soms wat muziek… maar vooral, visualisatie ten top. Wie ooit naar programma’s als De bovenste plank of De leukste eeuw heeft gezien, weet waarover ik spreek. De broers hebben een zeer bijzondere chemie, en ik ben echt vree content dat het eindelijk zal lukken om hen live mee te maken!

Mensen die vooral de Vlaamse Gebarentaal machtig zijn, verwijs ik nu door naar volgend filmpje! Je moet er wel voor in het bezit zijn van het programma Quicktime, te downloaden op de website van Apple.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s